T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GÜRSU - Hacı Huriye Tinç Ortaokulu

2022 Yılı Bursluluk Sınavı Başvuru Bilgileri

BAŞVURU ADIMLARI

 

       I. Başvuru şartlarını taşıyan öğrenci, Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyannamesini (EK-1) sınıf rehber öğretmeninden temin eder.

      II. Veli, "2021 yılındaki" ailenin tüm gelirlerini gösteren belgeleri vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alıp EK-1 beyannameyi doldurur. 

     III. Doldurmuş olduğu beyannameyi; vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan 2021 yılındaki ailenin tüm gelirlerini gösteren belgeler ile birlikte okul müdürlüğüne veli teslim eder.

          (Varsa kendisinin veya eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesini ve varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneğini de okul müdürlüğüne teslim eder.)

     IV. Okul müdürlüğü; teslim edilen belgeleri inceledikten sonra öğrencinin başvuru şartlarını taşıması halinde başvurusunu yapar, öğrenci adına yapılan başvuru varsa başvuruyu onaylar.

      V. Okul Müdürlüğü, araştırma sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti hâlinde öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapmak üzere durumu ilgili makamlara bildirir ve öğrencinin başvurusunu veya bursluluk hakkını iptal eder.

    VI. Okul Müdürlüğünce onaylanmayan başvurular geçersizdir.

Kılavuzun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2022 - Güncelleme: 06.04.2022 08:11 - Görüntülenme: 1952
  Beğen | 1  kişi beğendi